Miljövänlig kemtvätt och vattentvätt
Vi tvättar allt från vitt till regnbågens alla färger

Senaste nytt från Visbytvätten

Öppettider

Måndag - torsdag
kl 10.00 - 18.00

Fredag
kl 10.00-16.00

Visby´s miljövänliga Kemtvätt

Kemtvätt eller engelskans Dry Cleaning, är ett sätt att rengöra kläder och textilier utan att använda vatten (eller i alla fall kraftigt minska användandet av vatten). Det är dock inte “torrt” som i engelskan “dry” utan tvättas i en vätska och måste sedan torka. Det fysiska kemtvättandet går till på ungefär samma sätt som om du skulle stoppa in skjortor, kostymen eller festklänningen i tvättmaskinen hemma. Det genomförs dock mer försiktigt och istället för vatten änvänds olika typer av kemiska ämnen. Hos Visbytvätten används helt slutna system och hela processen sker miljövänligt.

Varför kemtvätta kläder och hur går det till?

Kläder kemtvättas för att de inte tål vanlig vattentvätt. Om du tvättar ett klädesplagg eller textil som enligt tvättrådet skall kemtvättas är det stor risk att du förstör det. En kemtvätt fungerar ungefär som en vanlig tvättmaskin i kombination med torktumlare. En viktig skillnad är dock att temperaturen aldrig går över 30 grader.

När ska mina kläder kemtvättas?

Dina kläder/textilier skall kemtvättas om de har en cirkel med någon av bokstäverna A, P, F eller W på tvättlappen. Normalt så är det kläder i material som päls, mocka och läder eller känslig textilier som kostymer eller klänningar. Du kan kemtvätta andra kläder än dem som kräver det. Som exempel är skjortor, skinnjackor, skor och fårskinn populära plagg att kemtvätta.

Rådfråga gärna oss om du är osäker.

Vår kemtvättsanläggning arbetar med ett helt slutet kretslopp. Vi använder kemikalier som är miljövänliga och inga utsläpp sker. Du kan tryggt anlita oss utan att naturen tar skada.

Visbytvätten. Adress: Tallundsgatan 13J, 621 46 Visby. Telefon: 0498-24 97 00. E-post: info@visbytvatten.se